En bakgårdsmakeoverføring

Som designer og byggherre i hager blir jeg ofte utfordret til å forvandle en forlornt hage til en personlig Eden. Da jeg først møtte klienten min, Tim O'Hearn, i bakgården hans i Portland, Oregon, viste dette seg å være tilfelle igjen. Han forestilte et bortgjemt paradis med et sted for å nyte en morgenkupp kaffe, et sted for bespisning og underholdende, og et badestamp for å suge stress. Han ønsket også frodige plantasjer, en fiskedam, en skyggefull arbor for å dyrke vinstokker, og et sted å dyrke grønnsaker, alt i et område på 30 meter bred med 40 meter dyp.

Den lille bakgården hadde en rekke problemer som jeg måtte kjempe mot. Det ble avgrenset av en garasje og tre forskjellige stiler av nabo gjerder. Nabohus hadde også utsikt over gården. En sprukket betong gårdsplass mot baksiden av huset var dekket av den typen aluminiumsdekning som vanligvis settes fast på tilhengerboliger, og en lignende anheng hang langs den ene siden av garasjen. Plenen var en klumpet skråning kantet med ugressfylte senger av scraggly azalea og rhododendroner. Til tross for disse øynene og utfordringene forsikret jeg Tim om at vi kunne skape en frodig og privat hage der han ville føle seg helt hjemme.

En solid plan adresserer problemer

For å starte problemløsingsprosessen, målet jeg nettstedet og utarbeidet en grunnplan. Ved å bruke kopier av planen utviklet jeg flere løs skjematiske motiver for å løse problemene i nettstedet og lage en layout som ville tilfredsstille Tims ønskeliste.

For å få personvern fra naboene, måtte det være høye skjermbilder av plantings på enkelte områder. Plassen der kjøreveien koblet til hagen, krevde også screening og en port.

For å forene utseendet til de eksisterende gjerdene, foreslo jeg å dekke dem med et materiale laget av kinesisk siv. Disse holdbare, strawige rister er vevd med ledning i 20-fots lange ruller, som er lette å kutte og stiftes på tre gjerder.

En måte å håndtere en skråning på er å terrassere den for å skape brukbar, flat plass. Siden karakteren i dette verftet ikke var bratt, bestemte jeg meg for å dele rommet i to nivåer og å lage 18-tommers høye vegger, noe som kunne doble som steder for å sitte og sette inn gjenstander. Jeg myrdet veggene for soliditet, ved å bruke ødelagte betonggruvene fra terrassen riving for å bygge opp baksiden. I midten av den øvre terrassen brukte jeg ertgrus spredt over landskapstoff for å økonomisere på brostein og for å minimere regnvannsstrømmen. Jeg gjorde et skritt mellom de to uteplassnivåene for å redusere både graden av utgraving som kreves og virkningen på trerøtter.

For veggene og terrassene valgte Tim og jeg en lokal stein med rike brune toner. Huset hadde blitt malt et kjedelig grått som ikke forbedret arkitekturen eller hagen, så vi bestemte oss for å male på nytt en rik sjokoladebrun med burgunder trim, som ser attraktivt ut med steinen. De mørke fargene gjør faktisk huset vekk visuelt slik at skalaen føles mindre dominerende.

Jeg designet en høy arbor å koble til baksiden av huset og legge til følelsen av privatliv på den nedre terrassen. Denne arbor bringer husets fasadefasade i skala med hagen og skaper et behagelig overgangsområde. Jeg har også installert en inngjerdet inngang der oppkjørselen møter den nedre terrassen.

Et lite rom som passer til flere aktiviteter

Plantings forkledning reed-dekket perimeter gjerde og myke hardkanten av steinmurene ved siden av stepping stone stien.

Målet med å ordne rommet var å skape rom for ulike levende aktiviteter ved å skape sammenhengende områder. Det øvre nivået er utpekt som et mellomrom for bespisning og underholdende. I tillegg til å legge til plass til rommet, fungerer de lave steinmuren som sitteplasser uten å ta opp ekstra plass. Torgets firkantede vinkler forsterker følelsen av at hagen er en forlengelse av huset, om enn uten tak.

For å skape et koselig rom for å nyte morgenkaffe, plasserte vi et lite bord og to stoler under arbor på den nedre terrassen ved siden av huset. Jeg gjorde arboret 9 meter høyt for å holde denne plassen åpen og luftig. Vi valgte en frøfri bordsdrue (Vitis 'Suffolk Red', USDA Hardiness Zones 5-8) for å vokse opp stolpene; dens frukt samsvarer med husets nye trimfarge. De solide 6 × 6 cedarstolpene ga også det perfekte stedet å henge en hengekøye.

For å takle Tims ønske om vannfunksjon, bygget jeg en rektangulær 6-fots med 10 fots fiskedam i to kryssende vegger på baksiden av hagen. En enkel fontene gir lyden av rennende vann. Derfra fortsetter veggen som en hevet seng i en tynn stripe bak bakken.

Fordi denne bakgårdshagen er så funksjonell og innbydende, er det ikke overraskende at det blir brukt daglig. Det er det perfekte stedet å lese morgenpapiret, dele måltider, eller bare slappe av. Tim elsker også å ta et varmt bad i klo-fots badekaret, nyter duften av jasmin og lyden av trickling vann og bambus blader rustling i brisen. Det høres ut som Eden for meg.

En annen ta på et badestamp

En klo-fot, plumbed badekar er plassert i en nisje av hevet seng planter. Rubble fra terrassen riving ble brukt til å lage en tørr brønn under karet.
Foto / Illustrasjon: Courtesy of Jeffrey Bale

Min klients ønske om boblebad presenterte et dilemma. Jeg følte at det ville ta opp for mye dyrebart rom. Støyden fra pumpen og den mulige lukten fra klor var også ting å vurdere. Det var bare ikke noe sted å grasiøst plassere et badestamp, så jeg foreslo i stedet et klo-fots badekar, plumbed med varmt vann. Badekarets skala passer til hagen, objektet har et elegant utseende, og minimal vedlikehold er nødvendig.En ekstra fordel ved å suge i rent vann som avkjøles over tid er at du ikke føler deg "tilberedt" etterpå. Tim og jeg bestemte meg for å bygge karet i en nisje i veggen, slik at det er mulig å sitte på veggen og suge ens føtter i karet. På varme dager er det også et perfekt sted å bade Tims baby. Vannet drenerer inn i en tørr brønn, som ble opprettet under karet ved å grave en grop og fylle den med rubble fra terrassen riving.

Før - Problemer

En aluminiumsdekk og en betong uteplass ved siden av huset ble fjernet for å gjøre plass for en intim terrasse.
Foto / Illustrasjon: Courtesy of Jeffrey Bale Foto / Illustrasjon: Melissa Buntin

Huset og bakgården besto av en mishmash av design stiler og elementer som lagt til følelsen av at rommet ikke var innbydende.

• Unattractive, mismatched fekting
• Ingen grønt å skjerme ut øvre etasjer i nabohusene
• Unappealing uteplasser, dekket av aluminiumslys
• En klumpet, skrånende plen, uten spesielle mellomrom for underholdende og avslappende

Etter - Løsninger

En litt høyere øvre terrasse adresserer gårdsplassens skråning mens du oppretter en plass som er forskjellig fra en lavere terrasse i nærheten av huset. Foto / Illustrasjon: Melissa Buntin En reed-covered inngang gate fører fra oppkjørselen til den nedre terrassen.

For å gjøre nettstedet mer innbydende og brukbart, ble plassen delt inn i en rekke sammenkoblede rom.

• Gjerder er dekket med reed paneler
• Personvern er opprettet med lange bambus og andre plantings langs omkretsen
• En arbor legger til følelse av personvern for å senke terrassen
• Den øvre terrassen, ringet av lave steinvegger, er hjemsted for et spisestue, et klo-fots badekar og en vannhage

Legg Igjen Din Kommentar